Rode Wijn

Carnivor 2014

Sinds kort zijn wij gestart met een vier gangen diner met een wijn en bier arrangement. Voor mij een mooie uitdaging om wijn en spijs met elkaar te gaan combineren.
Dit vind ik ook een van de leukste dingen waar we mee bezig zijn tijdens de opleiding. Het is voor mij een totaal nieuwe manier hoe ik met smaken bezig ben.

De Carnivor viel me meteen op door zijn diepe rode kleur. Zo diep rood heb ik ze nog niet zo vaak gezien. Dat maakte mij meteen nieuwsgierig.

Cabernet Sauvignon

Het is een Cabernet Sauvignon uit de Lodi wijngaarden van Californië. Waar een heet klimaat heerst. Maar krijgt koele lucht van de San Francisco Bay. Dit creëert de perfecte omstandigheden voor het rijpen van de Cabernet Sauvignon druiven.
Na de pluk worden de druiven 4 tot 6 dagen gefermenteerd. Hierna rijpt de wijn op eikenhouten vaten. De tannines verzachten en de wijn krijgt een mooie structuur.
De wijn heeft zijn diepe zwarte kleur onder andere te danken een vleugje petit Syrah.

Aroma’s

In de neus is hij gemiddeld intens, maar zeker complex! Zwartfruit zoals zwarte bes en zwarte kers zijn aroma’s die me meteen opvallen. Maar daarnaast ook de geur van koffie, karamel, toast en hout. Ik vind het een hele bijzondere combinatie. En zo is de smaak ook.
Hij is goed in balans. De wijn is droog en heeft best hoog zuur maar dit is mooi verpakt, de tannines zijn zacht en hij heeft een gemiddelde body.

Ik vind dit een mooie wijn hij past goed bij vleesgerechten.
Wij schenken deze wijn bij hertenbiefstuk en ribeye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *