Meteen naar de inhoud

Ontdek Grüner Veltliner: de perfecte wijn voor de zomer!

  • door

Grüner Veltliner is een Oostenrijkse witte wijn die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Deze druivensoort wordt voornamelijk verbouwd in Oostenrijk, maar ook in sommige delen van Tsjechië en Hongarije. Grüner Veltliner is bekend om zijn frisse en fruitige smaak, en is een perfecte wijn om te genieten tijdens de lente en zomer.

De druiven van Grüner Veltliner hebben een dikke schil en worden voornamelijk verbouwd op kalkrijke bodems. Deze omstandigheden geven de druif zijn unieke smaak en aroma.
Grüner Veltliner heeft meestal een lichtgele kleur en aroma’s van citrusvruchten, appel, peer en kruidig maar je kan ook rijpere smaken tegenkomen zoals perzik en passievrucht. De smaak is over het algemeen droog en verfrissend, met een medium tot hoge zuurgraad.

Waar past hij bij?

Grüner Veltliner is een veelzijdige wijn die goed past bij veel verschillende soorten gerechten. De lichte en verfrissende smaak past goed bij salades, visgerechten, schaaldieren en gevogelte. De wijn gaat ook goed samen met Aziatische gerechten. Maar bij een kaasfondue is hij ook echt een dikke aanrader

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende soorten Grüner Veltliner beschikbaar op de markt, variërend van eenvoudige, fruitige wijnen tot complexere, vatgerijpte wijnen. De eenvoudige wijnen zijn ideaal voor casual drinken en zorgen voor een heerlijke verfrissing op een warme zomerdag. De complexere wijnen zijn beter geschikt voor bijzondere gelegenheden en kunnen jarenlang worden bewaard om te rijpen.

Een keer iets anders

Als je op zoek bent naar een witte wijn die anders is dan de gebruikelijke chardonnay of sauvignon blanc, probeer dan eens Grüner Veltliner. Deze wijn is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verfrissende en fruitige wijn met een unieke smaak en aroma. Proost!

Bij ons in de winkel

Bij ons in de winkel zijn verschillende mooie Grüner Veltliners te krijgen. Een van mijn favorieten is de Grüner Veltliner van Gschweicher Wines uit Oostenrijk. Deze heeft een rijpere stijl en is echt een aanrader.

OdieWijn