Odiewijn in de Ahr

Kennis maken met wijn

Een jaar of 12 geleden dronk ik de eerste wijn die ik lekker vond. Een vriend van mij had deze wijn voor mij uitgezocht. Want hij kon zich niet voorstellen dat ik geen wijn lustte. Dit was duidelijk een groot verschil met de slokjes die ik op verjaardagen wel eens proefde. Ik was om en ging steeds vaker wijn proberen.

Ploteseling een restaurant

In 2012 kregen Rogier en ik, vrij plotseling, de kans om een restaurant over te nemen.
Binnen 2 weken stonden wij in ons restaurant. Rogier had gelukkig veel ervaring! Ik kwam helemaal niet uit de horeca. Dus van een uitdaging kon je wel spreken.

Al heel snel merkte ik dat de horeca wel mijn ding was. Naast de basis dingen waren er veel dingen te leren. We hebben ons eerst verdiept in het zetten van goede koffie. Wauw er ging een wereld voor me open. Maar het werkte ook aanstekelijk. Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die me interessant leek en een goede aanvulling zou kunnen zijn voor ons restaurant. Ik kwam uit bij de Echoput.

Ik ontdekte mijn passie

Ik startte de opleiding gastronoom/sommelier WSET level 2. Deze opleiding leek me een mooie aanvulling voor het restaurant die Rogier en ik runden. Dat het echt mijn passie zou worden dat had ik toen niet kunnen bedenken!
Ik besloot al snel om de opleiding gastronoom/sommelier WSET level 3 te gaan doen. Ik vond de opleiding geweldig!!
Inmiddels heb ik de examens voor gastronoom/sommelier gehaald en ga ik in februari starten met WSET4.

Kennis delen

Het delen van mijn kennis. Daar ligt nu mijn passie!
Sinds 2018 ben ik wijn docent bij de Wijnstudio. Ook werk ik samen met Mario Tertschnig Wine. Voor dit mooie bedrijf verkoop ik geweldige Limburgse wijnen en echt hele mooie wijnen uit Oostenrijk.

En verder heb ik een coach programma voor horeca. Vind je het moeilijk om een wijnkaart te maken? Wil je graag dat je medewerkers de gast een beter advies kan geven over jullie wijnen? Hoe werkt wijn/spijs nou precies? Wil je iets meer weten van sommeliers-vaardigheden en gastheerschap? Kijk onder Horeca wijn training voor meer info.