Meteen naar de inhoud

Over mij

Odiewijn

Kennis maken met wijn

Een jaar of 15 geleden dronk ik de eerste wijn die ik lekker vond. Een vriend van mij had deze wijn voor mij uitgezocht. Want hij kon zich niet voorstellen dat ik geen wijn lustte. Dit was duidelijk een groot verschil met de slokjes die ik op verjaardagen wel eens proefde. Ik was om en ging steeds vaker wijn proberen.

Plotseling een restaurant

In 2012 kregen Rogier en ik, vrij plotseling, de kans om een restaurant over te nemen.
Binnen 2 weken stonden wij in ons restaurant. Rogier had gelukkig veel ervaring! Ik kwam helemaal niet uit de horeca, dus van een uitdaging kon je wel spreken.

Al heel snel merkte ik dat de horeca wel mijn ding was. Er was nog veel te leren. We hebben ons eerst verdiept in het zetten van goede koffie. Wauw er ging een wereld voor me open. Dit werkte aanstekelijk. Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die me interessant leek en een goede aanvulling zo zijn voor ons restaurant. Ik kwam uit bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse.

Ik ontdekte mijn passie

Ik startte de opleiding Professioneel Gastronoom Sommelier WSET level 2. Deze opleiding leek me een mooie aanvulling voor het restaurant die Rogier en ik runden. Dat het echt mijn passie zou worden dat had ik toen niet kunnen bedenken!
Ik besloot al snel om de opleiding Professioneel Gastronoom Sommelier WSET level 3 te gaan doen. Ik vond de opleiding geweldig!!
Inmiddels heb ik de examens voor gastronoom/sommelier gehaald en ben ik in september 2019 gestart met WSET4 Diploma Course bij de Weinakademie Österreich.

Kennis delen

Het delen van mijn kennis. Daar ligt nu mijn passie!

Horeca wijntraining
Inmiddels heb ik een Horeca Wijntraining gemaakt. Waarmee ik horeca ondernemers help het team, of een aantal medewerkers uit het team, te trainen in meer kennis over wijn en wijn/spijs.
De medewerker krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen in hun verhaal naar de gast. De gast krijgt een beter advies over wijn dus een fijnere beleving. Met als gevolg meer omzet.

Workshop: Van drinken naar proeven
In deze workshop voor bedrijven, vriendengroepen, familie enz. Gaan we op een professionele manier wijnproeven. Ontdek je wat je juist wel lekker of niet lekker vindt in wijn.
Deze workshop is voor de wijnliefhebber op elk niveau.
Klik hier voor meer info

Wijndocent
Sinds 2018 ben ik wijndocent bij de Wijnstudio. Met veel passie geef ik de Basis wijncursus, WSET level 2 en de Wijn/spijs cursus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.