Mirassou 2012

Deze droge witte wijn schenken wij op dit moment in ons restaurant.

Weetjes over de wijn.

Het is een Chardonnay uit Monterey County aan de Central Coast van California. Dit gebied wordt afgekoeld door de koele lucht van de Pacific Ocean. Hierdoor duurt het groeiseizoen langer, dit zorgt uiteindelijk voor intensere smaken in de wijn.

De druiven worden ’s nachts en vroeg in de ochtend geplukt, de druiven zijn dan koeler dan overdag en behouden zo hun delicate aroma’s en smaken.
De most is vergist in roestvrijstalenvaten voor ongeveer 10 tot 12 dagen.

Een deel van de wijn onderging Malolactische gisting op houtstaven. Dit geeft een romige textuur aan de wijn.
Er zit 13,5% alcohol in.

Ik vind het ook altijd leuk om te kijken of ik iets over het wijnhuis kan vinden. Nu blijkt dan Mirassou al wijn maakt vanaf 1854, en is nu al 6 generaties in de familie.

Aroma’s

Ik kom best wel veel aroma’s en smaken tegen van nectarines en perzik maar ook van citroen, gele appel, ananas, peer en meloen.
Ook kom ik vanille en het romige van boter tegen.

Ik vind deze wijn goed in balans. Zeker een aanrader om eens te proeven.

Volg en like om op de hoogte te blijven.

1 reactie

  1. Heerlijke wijn..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 OdieWijn

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑